Emekliye 12 bin tl promosyon verilecek: İşte 2023'te emekli promosyonlarına yapılacak zam!

Emekliye 12 bin tl promosyon verilecek: İşte 2023'te emekli promosyonlarına yapılacak zam!
Milyonlarca emekli maaşlarını 3 yıl boyunca aynı bankada tutma sözü vererek nakit promosyon imkanından yararlanıyor. Aralık ayında birçok banka emekli promosyonlarına rekor oranda zam yaptı. Ancak emekliler 2023'e girmeye günler kala düşük promosyondan yararlanmak yerine yeni yılda açıklanacak yüksek promosyon rakamlarını araştırmaya başladı. İşte 2023 yılında beklenen emekli promosyon miktarları...

YENİ YILDA EMEKLİ PROMOSYONLARI NE KADAR OLACAK?

2022 yılı deyim yerindeyse özel bankalar ile kamu bankaları arasında emekli promosyonu savaşına sahne oldu. Müşterilerini ellerinde tutmak isteyen bankalar peşi sıra zam duyurularıyla emekli promosyon miktarlarını zirveye çıkardı. Şu anda pek çok özel bankada 7500 liraları bulan emekli promosyonundan faydalanmak mümkün. 2023 yılında emekli ücretlerine yapılması beklenen %40 ile %50 oranındaki artışın aynı şekilde promosyon tutarlarına da yansıması bekleniyor.

PROMOSYON ALDIYSANIZ ÜZÜLMEYİN

2022 yılındaki promosyon imkanından faydalanan emekliler, 2023 yılındaki artıştan da kendi paylarına düşen miktarı alabilecek. Bankalar 2023''de açıklayacakları emekli promosyon ödemelerinin ardından, başvuruda bulunan emeklilere 2022 yılında aldıkları miktar ile 2023 yılındaki promosyon tutarı arasındaki farkı ödeyecek.

2023''DE EMEKLİ PROMOSYONLARI NE KADAR OLACAK?

Şu an için 2023''de ödenecek net bir rakam bilinmiyor ancak bankaların promosyon kampanyalarının son tarihi 31 Aralık olarak duyuruldu. Emekli zammının açıklanması ile birlikte özellikle İş Bankası''nın 2023 Ocak ayında emekliye 11-12 bin lira dolaylarında promosyon ödemesi yapacağı iddia edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar