EYT’de gözden kaçan detay! İşte prim şartları…

EYT’de gözden kaçan detay! İşte prim şartları…
Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin, kadınlarda 20, erkeklerde ise 25 yıl hizmet süresi şartı bulunurken, EYT’de bir de prim gün şartı dikkat çekti.

Milyonlarca emekli adayının, Emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT ) düzenlemesi Şubat ayı içerisinde Meclis’ten geçmesi bekleniyor. Yaklaşık 2 milyon kişi ilk etapta emekli olacak. Geri kalanlar ise şartları sağladığında emeklilik hakkı kazanacak.

4 MADDEDE EMEKLİ OLUNACAK
Düzenlemenin detaylarını paylaşan AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, “Düzenleme 4 maddeden oluşuyor. Yaşa takılmadan istisnasız şartları tamamlayan emekli olacak. Prim günü ve çalışma süresini dolduran emekli olacak. Çalışan emekli için 5 puan destek primi verilecek. Kadroya alınan işçiye zorunlu emeklilik şartı kalkıyor” diye konuştu.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?
8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak.

ÖNEMLİ NOKTA PRİM GÜN SAYISI 
EYT düzenlemesinde yaş şartı uygulanmayacak ancak prim gün sayısı en önemli nokta. Buna göre SSK’lı kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl hizmet süresini doldurup işe giriş tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında gününü tamamlayanlar emeklilik hakkı kazanacak. Bağ-Kur ve

Emekli Sandığı’nda ise kadınlarda 20 yıl 7 bin 200 gün, erkeklerde 25 yıl 9 bin gün prim şartı aranıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar