Seçim öncesi memur ve emekliye ek zam yolda: İşte basına sızan zam oranı

Seçim öncesi memur ve emekliye ek zam yolda: İşte basına sızan zam oranı
Seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağının açıklanması üzerine AKP hükümetinin memur ve emekli için yeni bir zammı devreye alması bekleniyor. Yüzde 30'luk zam sonrası kulislerde AKP'nin sandık öncesi yeni bir zam için, çalışma başlattığı konuşulmaya başlandı. Ek zam oranı için yüzde 15'lik bir artışın masada olduğu belirtilirken, böylelikle memur ve emekli zammının yüzde 45'e çıkarılması amaçlandığı belirtildi.

Seçim ekonomisine geçen AKP hükümetinin, Ocak ayında yapılan memur ve emekli zammından sonra ara zam formülüne başvuracağı iddia edildi.

Memur ve emekliye yapılan yüzde 30''luk zam sonrası ek zam iddiaları iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Memur ve emeklileri heyecanlandıran haber, Ankara kulislerinden sızdı. AKP kurmayları yeni zam için düğmeye bastı.

Emekli ve memurun zamlı maaşları henüz yatmazken, iktidar kanadından gelen açıklamalar maaşlara yeni bir ilave zam geleceği şeklinde yorumlanıyor. Milyonların beklentisi sandık gelmeden maaşlara yeni bir zam gelmesi. Yüzde 30 zamla en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL, en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL olmuştu. En düşük emekli maaşı ise 5 bin 500 TL''ye yükselmişti.

EK ZAM İÇİN TARİH BİLE BELLİ

Seçim için muhtemel tarihler 30 Nisan, 7 Mayıs ve 14 Mayıs tarihleri konuşulurken, Show Haber''de yer alan habere göre ek zam için müjdenin Mart ortası gibi verilmesi bekleniyor. 

Öne çıkan zam oranı ise yüzde 15. Yani memur ve emeklinin maaş artışı yüzde 45''i bulacak. AKP, gündemindeki ek zam için yapılan çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan''a sunulması bekleniyor.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar