Edirne Valisi tarih verdi! Hızlı tren ne zaman tamamlanacak?

Edirne Valisi tarih verdi! Hızlı tren ne zaman tamamlanacak?
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin İstanbul'a hızlı tren bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'ndeki şehir içi çalışmaların önümüzdeki ay tamamlanacağını duyurdu.

Vali Sezer yaptığı açıklamada Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin devam etmekte olduğunu belirtti. Projenin birinci etabı olan Çerkezköy-Kapıkule arasında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Sezer, şehir merkezinde de inşaat faaliyetlerinin sürdüğünü ifade etti.

iioi.jpg

6 SAATTEN 2 SAAT 30 DAKİKAYA DÜŞECEK

"Halkalı'dan başlayıp Kapıkule'de sona erecek olan projenin, şehrimizi ilgilendiren kısmının haziran ayı içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz. Ancak, bununla ilgili test ve deneme çalışmaları da yapılacak" şeklinde konuşan Vali Sezer, projenin tamamlanmasıyla birlikte Halkalı-Kapıkule arasındaki yolculuk süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 30 dakikaya düşeceğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise daha önce yaptığı açıklamada, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kesiminde çalışmaların sürdüğünü ve bu etabın 2025 sonuna kadar tamamlanmasını, projenin ise 2028 yılına kadar tamamlanmasını planladıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar