Emekliliğiniz geçersiz sayılabilir! Bütün EYT'liler dikkat! Uzman isim uyardı

Emekliliğiniz geçersiz sayılabilir! Bütün EYT'liler dikkat! Uzman isim uyardı
Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte yasalaşma sürecini tamamlayan EYT düzenlemesi, başvuru aşamasına geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik başvurularını toplamaya başlamasının ardından hayati bir uyarı yapıldı. 

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından SGK tarafından başvurular da resmen kabul edilmeye başlandı. Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan ise önemli bir uyarıda bulunarak, başvuruda bu hatayı yapanların emekli olmayacağını açıkladı.

BAŞVURUNUZ GEÇERSİZ SAYILIR

- Soru: EYT’den emekli olabiliyorum. 5 Şubat tarihinde başvurumu yaptım. Yasa çıkmadan başvurumu yapmış oldum. Yeniden başvuru yapmam mı gerekiyor, yoksa başvurum geçerli mi? Günay Y.

Cevap: EYT düzenlemesi 3 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlandı ve uygulamaya girdi. 3 Mart’tan önce ister e-Devlet üzerinden, ister SGK şubelerinden yapılan başvuruların bir önemi yok. Yani, geçersiz sayılıyor. Kanun çıktıktan sonra başvuru yapılması lazım. Bu durumda yeniden başvuracaksınız. 

E-DEVLET''TEN EYT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yasalaşan EYT düzenlemesinden sonra SGK önünde kuyruk oluşmaması için e-Devlet''ten yapılabilecek. SGK EYT için rehber yayınladı! E-Devlet''ten EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT Resmi Gazete''de ne zaman yayınlanacak?

Meclis''ten geçen EYT düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın onaylamasının ardından Resmi Gazete''de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Erdoğan''ın yasayı kısa sürede onaylaması bekleniyor. EYT şartlarını taşıyan herkes e-Devlet üzerinden veya bizzat SGK''ya kişisel bilgileri içeren form ile başvuru yapabilecek. EYT''de emeklilik hakkı kazananlara bir tahsis numarası verilecek. Emekli Sandığı mensupları ise başvurularını kendi kurumları aracılığı yapacak.

e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi’ne tıklayın.

Ardından sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklayın.
Tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığını" seçin.
SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’, Bağkur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini işaretlemesi gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu tıklayın.

Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazın. Diğer iletişim bilgilerini de doldurun.

"Aylık alıyor mu?" sorusunu da "evet" veya "hayır" olarak yanıtlayın. Son aşamada ‘ileri’ butonu ardından ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar