EYT'de prim mağdurlarına müjde! Haftaya Meclis'te resmen görüşülecek

EYT'de prim mağdurlarına müjde! Haftaya Meclis'te resmen görüşülecek
28 Şubat'ta TBMM'de kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlanan EYT düzenlemesinde 'kademeli prim' uygulaması kaldırılmamıştı. Söz konusu karar nedeniyle emekli olamayan ve birkaç yıl daha prim ödemek zorunda kalacak yüz binlerce mağdurun kaderi gelecek hafta Meclis'te belli olacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başvuruları alınmaya başlanan EYT''liler arasında yer almayan prim mağdurları, aylar önce hayallerini kurdukları emeklilik için yeniden beklemek zorunda kalacak. 

3 Şubat''ta Meclis Planve Bütçe Komisyonu''ndan geçen EYT taslağı, değişikliğe uğramadan TBMM Genel Kurulu''ndan geçti ve prim mağdurlarının emeklilik hayallerine son darbe vurulmuş oldu. Haftalardır yetkililere seslerini duyurmaya çalışan prim mağdurları için azalan ümitlerini yeniden yeşertecek bir haber geldi. 

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS''TE GÖRÜŞECEĞİZ

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray, 5000 prim günü ve kısmi emeklilik mağdurları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız umutlarını kaybetmesinler. Biz umutluyuz. İkna edeceğimize inanıyoruz. Karşıdan aldığımız dönüşler kulak arkası edilemeyecek dönüşler. Önümüzdeki hafta Meclis''te 5000 prim günü ve kısmi emeklilik ile ilgili görüşmeler yapacağız" ifadelerini kullandı.





 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar