SSK, Bağkur, 4A-4B ve 4C'liyi kapsıyor! Emekliliği 2000 gün öne çeken formül bulundu!

SSK, Bağkur, 4A-4B ve 4C'liyi kapsıyor! Emekliliği 2000 gün öne çeken formül bulundu!
EYT'nin gündemde olduğu şu günlerde emekliliği 2100 gün kadar öne çeken bir formül vatandaşlar tarafından araştırılamaya devam ediyor. İşte erken emeklilik için borçlanma ve diğer fırsatlar...

EYT yasasının yankıları devam ederken, vatandaşların emeklilik hakkındaki araştırmaları da devam ediyor.

Erken emeklilik, çalışanlar arasında popüler bir konu haline gelmiştir. Ancak kimlerin erken emekli olabileceğine dair net bir fikir yoktur. Bu yazıda, erken emeklilik hakkında bilmeniz gereken her şeyi ele alacağız ve kimlerin erken emekli olabileceğini açıklayacağız.

Bu anlamda Doğum borçlanması, sigortalı kadınların erken emekli olabilmesi için kullanabileceği bir yöntemdir. Özellikle üç çocuğa kadar yapılabilecek doğum borçlanması ile 6 yıla kadar emeklilik yaşının düşürülmesi mümkün olmaktadır.

HER ÇOCUK İÇİN GÜN SAYISI 

Her çocuk için 720 gün, yani 2 yıl prim kazandırıyor. Çocuğun doğumundan sonraki 2 yıl çalışılmamışsa, bu süre borçlanma ile kapatılabiliyor ve primler emeklilik hesabında kullanılıyor.

Birçok kadın çalışan, doğum yaptıktan sonra çocuklarının bakımı için iş hayatından uzak kalmaktadır. Bu durum, hem emeklilik yaşının gecikmesine hem de prim gün sayısının azalmasına neden olmaktadır. Doğum borçlanması, bu mağduriyetleri gidermek için sunulan bir fırsattır.

Kadın çalışanlar, doğum borçlanması yaparak üç çocuğa kadar prim kazanabilirler. Özellikle 1 çocuk için 2 yıllık prim kazanımı ile 6 yıllık avantaj elde edebilirler. Bu konuda sıklıkla sorular alındığı için bu soruların cevapları da hazırlanmıştır.

DOĞUM BORÇLANMASINA DAHİL OLANLAR

Doğum borçlanması, SSK''lı olan tüm kadın çalışanlar, kendi işini yapan Bağ-Kur''lular ve memur olan anneler tarafından kullanılabilir. Ayrıca isteğe bağlı sigorta ödeyerek Bağ-Kur''lu olanlar da doğum borçlanması yapabilirler.

PEKİ PRİM ŞARTI VAR MI?

Doğum borçlanması yapabilmek için bir prim şartı bulunmamaktadır. Ancak borçlanma yapabilmek için doğumların ilk sigortalı olunan tarihten sonra gerçekleşmesi gerekmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar