Emeklilerin ek zam hayali tamamen suya düştü: Erdoğan ile Bahçeli'nin Saray'da baş başa yaptığı konuşmalar ortaya çıktı

Emeklilerin ek zam hayali tamamen suya düştü: Erdoğan ile Bahçeli'nin Saray'da baş başa yaptığı konuşmalar ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin emekli maaşına seyyanen zamma yönelik yaptığı baş başa görüşmede konuşulanlar ortaya çıktı.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammı da içeren torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasayla birlikte memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılırken, emeklilere zam yüzde 25'te kaldı.

ERDOĞAN BAHÇELİ ZİRVESİNDE NELER KONUŞULDU?

Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde seyyanen zam çağrısı yaptı. Yapılan yüzde 25 zammın yeterli bulunmadığını belirten Bahçeli, memur maaşlarına yapılan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emekli aylıklarına da yansıtılması teklifinde bulundu. Bahçeli'nin çağrısı emeklilerde beklentileri yükseltirken, dün gerçekleştirilen Erdoğan-Bahçeli zirvesine ilişkin TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan kulis bilgilerini paylaştı.

Sözcan, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde yaşananları şu sözlerle özetledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'nin talebini dinledi. Bana gelen bilgilere göre Erdoğan, hazineye büyük bir yük getirebileceğini ve ekonomide daha büyük sorunlara yol açabileceğini söyledi. Kulislerden konuşulanlara göre Erdoğan, bu durumu tablolarla Bahçeli'ye aktardı. Hazinenin bu yükün altından kalkamayacağını söyledi. Ancak şunu da ekledi: Ekonomide olumlu gelişmeler oldukça emeklilerin durumunun düzeltilebileceğini de söyledi."

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar