Emekliler için 10 puanlık refah payı: En düşük emekli maaşı belli oldu!

Emekliler için 10 puanlık refah payı: En düşük emekli maaşı belli oldu!
Emekli maaşındaki artışı belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Enflasyon oranındaki artış maaşlarına yansıtılacak olan emekliler, bu oranın üstüne 10 puanlık bir refah artışı da elde edecek. 12 milyon emekliye birlikten uygulanacak refah artışı ile en düşük emekli maaşı da netleşmiş oldu.

EMEKLİLERE 10 PUANLIK REFAH ARTIŞI: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

TÜİK tarafından açıklanan TÜFE oranları neticesinde, son Kasım ayı enflasyon rakamlarının da belirlenmesi ile birlikte ülke genelindeki 5 aylık enflasyon verileri ortaya çıktı.. Emeklilerin yeni yıldan bu döneme kadar kaybetmiş oldukları alım güçlerini tekrar canlandırmak ve seçim öncesinde refaha ulaştırmak isteyen hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminlerini yüzde 65,2''ye yükseltilirken bu süreçte emeklilere yüzde 16,05 oranında zam yapılması gündemde yer alıyor.

Türkiye''de emekliye yapılan zamlar Ocak ve Temmuz ayları içerisinde son altı aylık enflasyon verileri doğrultusunda güncelleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında Temmuz - Aralık dönemi 6 aylık enflasyonu ve Temmuz için ise Ocak Haziran döneminde ki rakamlara göre zam alıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Türkiye''de emeklilere ödenen en düşük emekli aylığı Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zam ile birlikte 3 bin 500 liraya kadar yükselmişti. Bu artışların ardından gözler Ocak ayında yapılacak emekli maaş zamlarına çevrildi. Orta Vadeli Program''a göre 2022 yılı enflasyon tahmini yüzde 65,2 olarak açıklandı. Bu tahmin gerçekleşirse emeklilere 15,91 oranda zam yapılacak. Enflasyon farkları ile bu rakamlar 16,99 oranlarına ulaşacak.

%16.99''luk bir artış alması beklenilen emeklilere, bu artışın dışında 10 puanlık bir refah payı gelmesi söz konusu. Bu artışın sonucunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak olan zam oranı yüzde 25,91''e ve memurlar emeklilerin ise yüzde 27,83''e ulaşması ve en düşük emekli maaşının 5500 lirayı bulması bekleniyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar