Emekli maaşlarına yeni zam: Refah payı düzenlemesi geliyor

Emekli maaşlarına yeni zam: Refah payı düzenlemesi geliyor
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi sonrasında bu meblağdan daha yüksek alanlar için yeni bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasına göre emekli maaşlarına refah payı düzenlemesi geliyor. İşte emekli maaşlarına refah payı hakkında ayrıntılar...

Selahattin Demirel / Günboyu

Emekli maaşı ile geçinmeye çalışan vatandaşlar hükümet ve muhalefet kanadından kendileriyle ilgili yapılan açıklamaları yakından izliyor. En son hükümetin seçim yatırımı olarak değerlendirilen icraatıyla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL seviyesine çıkarılmıştı. Emekli maaşları hakkında iktidar kanadından yeni bir açıklama daha geldi.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun, iktidara gelmeleri halinde Kurban Bayramı''nda emeklilerin hesaplarında 15 bin TL göreceklerini açıkladığı bilinirken hükümet de yeni bir hamlesini duyurdu.

Türkiye''de yüksek enflasyonla maaşların alım gücü gittikçe düşerken her yeni maaş zammı gelişmesi büyük bir ilgiyle izleniyor. Emekli maaşı ile geçinme telaşı veren vatandaşlar şimdi de refah payı kavramıyla karşı karşıya kaldı. İşte emekli maaşı refah payı düzenlemesiyle ilgili merak edilenler...

EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI GELİYOR

Emekli maaşlarına refah payı düzenlemesi yapılacağını hükümetin ekonomi alanındaki en yetkili ismi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu. Emekli maaşlarının en düşük olanını 7 bin 500 TL''ye çıkardıklarını vurgulayan Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında yasalaşan çalışmalarını da hatırlattı. Nebati emekli maaşlarına refah payı düzenlemesi hakkında çok ayrıntı açıklamasa da genel bir hat çizmiş oldu.

Nebati, emekli maaşlarına refah payı düzenlemesi ile ilgili aldığı maaş 7 bin 500 liranın üzerinde olan emeklilere refah payı aktaracak bir düzenleme çalışması yaptıklarını duyurdu. Refah payı aktarımının nasıl bir yöntemle uygulanacağı ise merak konusu oldu.

EMEKLİLERE REFAH PAYI SEÇİM ÖNCESİ HAMLE Mİ?

Bakan ve AKP Mersin milletvekili adayı olan Nureddin Nebati''nin emekli maaşlarına refah payı düzenlemesi açıklamasının 14 Mayıs öncesi bir seçim vaadi gibi yorumlanması söz konusuyken enflasyonun ağır yükü altında zor geçinen emekliler maaşlarına yeni bir düzenleme yapılması ihtimaliyle heyecanlandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar