O kentte susuzluk alarmı! Barajlarda su seviyesi düştü

O kentte susuzluk alarmı! Barajlarda su seviyesi düştü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü İzmir'in içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı, Gördes ve Balçova barajlarında su seviyelerinin düştüğünü açıkladı.

Tahtalı, Balçova ve Gördes barajlarının güncel doluluk oranlarını paylaşan İZSU Genel Müdürlüğü, Tahtalı Barajı'nda yüzde 31, Balçova Barajı'nda yüzde 76, Gördes Barajı'nda ise yüzde 13 doluluk seviyesine ulaşıldığını duyurdu.

aw196983-01.jpg

Bu üç barajdaki toplam su miktarının 188 milyon metreküp olduğu belirtildi. Bunların dışında kente su sağlayan Ürkmez Barajı'nın yüzde 43, Güzelhisar Barajı'nın yüzde 86 ve Kutlu Aktaş Barajı'nın yüzde 41 doluluk oranına sahip olduğu bilgisi verildi.

aw196983-02.jpg

YAĞIŞLAR AZALDI DOLULUK DÜŞTÜ

İZSU yetkilileri Tahtalı Barajı'nda 2008 yılından bu yana en düşük su seviyesinin gözlendiğini ifade ederken bu düşüşün azalan yağışlardan kaynaklandığını vurguladı.

Açıklamada, İZSU'nun kente kesintisiz içme suyu sağlama çalışmalarının devam ettiği ve barajlardaki suyun, hiç yağış olmasa bile yıl sonuna kadar yetecek seviyede olduğu belirtildi. Ancak, uzun vadede yaşanabilecek susuzluk tehdidine karşı suyun tasarruflu kullanılmasının önemine vurgu yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar