Emekli ikramiyesi komisyondan geçti

Emekli ikramiyesi komisyondan geçti
Emekliye verilecek olan bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesini öngören madde Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Meclis Adalet Komisyonu, emekli vatandaşlara verilecek bayram ikramiyelerinin 3 bin Türk Lirası'na yükseltilmesine yönelik düzenlemeyi kabul etti.

Bu düzenlemeyle, daha önce 2 bin TL olarak belirlenen Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki emekli ikramiyeleri, 3 bin TL'ye çıkarılacak. Bu artış, emeklilerin bayramları daha rahat ve huzurlu geçirmelerine olanak sağlayacak.

Ayrıca, kanun teklifinde, kanun yollarına başvuru sürelerinin standardize edilmesi ve bu sürelerin resmi tebliğle başlaması yönünde de önemli değişiklikler yapılıyor. Bu düzenlemelerle, hukuki süreçlerde yaşanan tereddütlerin önüne geçilmesi ve vatandaşların hak kayıpları yaşamaması hedefleniyor. Kanun teklifi, 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren alınacak kararları kapsayacak şekilde tasarlanmış durumda.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, 17 saat 20 dakika süren komisyon görüşmelerinin verimli ve başarılı geçtiğini belirterek, teklife imza atan milletvekillerine, Adalet Bakanlığı bürokratlarına ve komisyon üyelerine teşekkür etti. Yüksel, bu kanun teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul'da ele alınacağını duyurdu. Emekli vatandaşlar için önemli bir mali destek olan bu düzenleme, Genel Kurul'da da kabul edilirse, milyonlarca emeklinin bayram ikramiyelerinde önemli bir artış sağlanmış olacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar