Emekli maaşıyla geçinemeyince mucit oldular: 1 litre benzinle bir ay ısınıyorlar

Emekli maaşıyla geçinemeyince mucit oldular: 1 litre benzinle bir ay ısınıyorlar
Kahramanmaraş'ta ikamet eden iki emekli vatandaş, geliştirdikleri sistem sayesinde 1 litre benzin kullanarak yaklaşık 300 litre gaz üretmeyi başardı. Bu benzersiz projeyi gerçekleştiren emekli depremzede Mustafa Uludağ ve Ökkeş Kavgacı, elde ettikleri yakıtı bağ evlerinde kullanmayı planlıyor.

Kahramanmaraş'ı etkileyen depremlerin ardından gelen bir haber dikkat çekiyor. Emekli depremzede Mustafa Uludağ ve Ökkeş Kavgacı, enkazdan çıkardıkları buzdolabı kompresörü ve beraberindeki ekipmanları kullanarak bir regülatör geliştirdi.

Geliştirdikleri manyetik ısı regülatörü sayesinde 1 litre benzinle yaklaşık 300 litre gaz elde ettiklerini ifade eden Uludağ, bu özel yakıtı bağ evlerinde kullanmayı planladıklarını belirtti.

1.jpg

Hedeflerinin, geliştirdikleri gaz ile ısınma sorununu çözmek olduğunu vurgulayan Uludağ, şunları söyledi:

"Bir litre benzin kullanarak LPG ürettik, ocağımızı hazırladık ve çayımızı koyduk. İlk olarak deprem enkazından çıkardığımız hava kompresörünü kullanmaya başladık. Bu düzenek sayesinde geçen yakıt, suyun içinde buharlaşan hava ile ocağın içine geçip yakıt olarak dönüşüyor. Basit bir sandıktan alan oluşturduk. Bu projeyi daha da geliştirmeyi planlıyoruz."

aw144668-02.jpg

"BİR AY İDARE EDECEĞİZ"

Bağ evlerinde kullanılan bir tüpün 750 lira olduğunu ancak bir litre benzin ile bir ay idare edebileceklerini ifade eden Uludağ, projelerinin ikinci aşamasında bu yakıtı ısıtmaya dönüştürmeye çalışacaklarını belirtti. Uludağ, özellikle ofislerde kullanılmak üzere ısıtma sistemi yapma hedefinde olduklarını da ekledi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanarak evsiz kalmıştı. Vatandaşlar, konteyner ve çadırlarda yaşam mücadelesi verirken, bölgeye yapılan yardımlar devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar