Elon Musk’tan yapay zeka endişesi: “Biz insanlara yapacak ne kalacak?”

Elon Musk’tan yapay zeka endişesi: “Biz insanlara yapacak ne kalacak?”
Yeni yapay zekâ modeli GPT-4’ü geçtiğimiz gün tanıtan OpenAI, Önceki sürüme göre çok daha Elon Musk’ı bu yapay zeka modeliyle endişelendir.

2015 yılında Elon Musk ve Sam Altman tarafından kurulan OpenAI, o zamandan beri yapay zekâ konusunda devrimsel ilerlemeler yaşanıyor. Her ne kadar 2018 yılında Musk, şirketin yönetim kurulundan olası bir çıkar çatışması riski nedeniyle ayrılmış olsa da OpenAI, kuruluş ilkesi olan AGI yani yapay genel zekâ (bilinçli yapay zekâ) hedefleri doğrultusunda emin adımlar gelişiyor.

ChatGPT ile artan popülerliğin ardından şirket bir süre önce en gelişmiş yapay zekâ modeli GPT-4ChatGPT Plus ve Microsoft Bing’te kullanılabilir durumdayken bir yandan heyecanlandırdı bir yandan dave aynı zamanda endişelendiriyor

BİZ İNSANLARA YAPACAK NE KALACAK?

Musk, Twitter hesabından GPT-4’ün Uniform Bar, LSAT, GRE gibi zorlu sınavlardan yüksek puan almasından sonra “Biz insanlara yapacak ne kalacak? Neuralink ile harekete geçsek iyi olur!” yazdı. Musk, Neuralink ile birlikte beyne yerleştirilen bir çip ile insan-makine arayüzü oluşturmak için çalışmakta. Neuralink ile çeşitli hastalıkların (Alzheimer, demans ve parkinson gibi) tedavi edilmesi ve diğer elektronik aletlerin düşünceyle kontrol edilmesi hedeflenmekte.

Tesla, SpaceX ve Twitter CEO''sunun yanıtladığı paylaşımda GPT-4’ün önceki versiyon GPt-3.5’e oranla ciddi bir gelişim gösterdiği anlaşıldı. GPT-4 radikal değişiklikler ve yenilikler getirmese de birçok eksikliklerini tamamladı. GPT-4’ü, daha yetenekli, daha zeki, daha akılcı, daha anlayışlı, daha tarafsız ve daha ahlaklı bir hale getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar