Elon Musk büyük servet kaybetti

Elon Musk büyük servet kaybetti
Dünyanın en zengin insanı unvanını bir alıp bir kaybeden Elon Musk, bu hafta büyük kaybetti. Forbes'un yılın en zenginleri arasında yer alan birçok isim bu hafta servetlerini artırdı. Ancak Sergey Brin, Mark Zuckerberg gibi isimlerin serveti yükselirken haftanın en büyük kaybedeni Tesla'nın CEO'su Elon Musk oldu

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ / GÜNBOYU

Son dönemde uzaya gönderdiği uydular ve Twitter''ı satın alması ile gündemden düşmeyen dünyanın en zengin adamı Elon Musk, bu hafta büyük kayıp yaşadı.

Tesla hisselerindeki yüzde 11''lik düşüş, CEO Elon Musk''ın servetinden milyarlarca doları silerken, diğer bazı Silikon Vadisi milyarderlerinin net serveti arttı.  Musk, Cuma günü sona eren haftada 14,5 milyar dolar kaybetti. Bu kayıp Twitter''ın sahibinin servetinde yüzde 7''lik bir düşüşe neden olarak 187,9 milyar dolara indirdi.  Musk, Bu hafta tüm milyarderler arasında brüt ve yüzde bazında en büyük düşüşü yaşadı. 

Pazar günü yayınlanan üç aylık raporda araç envanterinin bu yılın başlarında arttığı ortaya çıkınca Tesla yatırımcıları şirketin kâr beklentilerini azalttı ancak Musk açık ara ABD''nin en zengin, dünyanın ise ikinci en zengin insanı olmaya devam ediyor. LVMH başkanı Bernard Arnault, 223,1 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengini insanı ancak o da bu hafta lüks imparatorluğunun hisseleri düşerken 2,7 milyar dolar değer kaybetti.

PEKİ BU HAFTA KİMLER KAZANDI?

Google''ın kurucu ortakları Sergey Brin ve Larry Page haftanın kazananlarının başında yer alırken, Google''ın ana şirketi Alphabet''in hisseleri yüzde 5 yükselirken Brin ve Page''in servetleri yaklaşık 3,5 milyar dolar arttı. Oracle Yönetim Kurulu Başkanı Larry Ellison''ın serveti 2,2 milyar dolar ve Meta CEO''su Mark Zuckerberg''in serveti de 1,4 milyar dolar artarak şirketlerinin hisselerinin yüzde 3 ve yüzde 2 yükselmesiyle en çok kazananlar arasında yer aldı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar