Elif Şafak ile ilgili intihal tartışması sürüyor: Üst mahkemeye itiraz edildi

Elif Şafak ile ilgili intihal tartışması sürüyor: Üst mahkemeye itiraz edildi
Yazar Elif Şafak'ın "Bit Palas" isimli kitabında, Mine Kırıkkanat'ın "Sinek Sarayı"ndan intihal olduğuna yönelik mahkeme kararı sonrası tartışmalar devam ediyor.

Yazar Elif Şafak'ın "Bit Palas" adlı eserinde, Mine Kırıkkanat'ın "Sinek Sarayı" kitabından intihal iddialarıyla başlayan tartışmalar, Anadolu 1. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla yeni bir boyut kazandı.

Mahkeme, davalılar Elif Şafak ve Doğan Yayıncılık ve Yapımcılık Tic. AŞ'ye, davacı Mine Kırıkkanat'a 159 bin 51 lira 65 kuruş maddi tazminat ödemesine hükmetti.

Mahkemenin verdiği kararın ardından tarafların açıklamaları ve edebiyat çevrelerinden gelen tepkiler dikkat çekiyor. İddiaların kaynağı olan davanın tarafları, kararın ardından farklı noktalardan duruşlarını ortaya koydu.

Kırıkkanat'ın avukatı tarafından sunulan dilekçede, Şafak'ın eserinin Kırıkkanat'ın kitabından intihal edildiği iddiaları detaylandırıldı. Ancak, Doğan Yayıncılık ve Yapımcılık Tic. AŞ, iddiaların hukuki dayanağı olmadığını savunarak davanın reddini talep etti. Elif Şafak ise "Bit Palas" ile "Sinek Sarayı" arasındaki benzerlikleri reddederek, iddiaların edebiyat ve hukuk açısından mümkün olmadığını ifade etti.

Mahkeme kararına destek olarak 130 yazarın kaleme aldığı açıklamada, Şafak'a yönelik sosyal medyada başlatılan linç kampanyasına dikkat çekilerek, edebiyatın dışında bir mücadele olarak nitelendirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar