Ekonomist Atilla Yeşilada emekli ikramiyesi ve maaş zammı sonrası yazın yaşanacak büyük olayı açıkladı

Ekonomist Atilla Yeşilada emekli ikramiyesi ve maaş zammı sonrası yazın yaşanacak büyük olayı açıkladı
Seçimin yaklaşması ile günaşırı maaş zammı gelirken, ekonomist Atilla Yeşilada'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Yeşilada, AKP'nin seçimi kazanmak için verdiklerinin ekonomiye dönüşünün kötü olacağını belirtirken, “Cebimize giren paralar, seçim sonrası yine bizden çıkacak" dedi.

Ekonomi yönetimine getirdiği eleştiriler ile ön plana çıkan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, hükümetin seçim ekonomisi kapsamında verdiği maaş zammı ve ikramiyelerin ekonomiye nasıl yansıyacağını açıkladı.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi’ye konuşan Yeşilada, şunları söyledi, “Biz enflasyonun nabzını ''çekirdek enflasyon'' diye bir alt göstergeyle ölçeriz, bunu da TÜİK yayınlıyor, oralarda hızlanma var. İkincisi, dünyanın her yerinde mal fiyatları çok çabuk düşer, çünkü sanayi üretimi verimlidir ama hizmet fiyatları düşmez, çünkü insan faktörü var, hizmet fiyatları düşmüyor Türkiye''de. Üçüncüsü, enflasyonun bir talep boyutu var, yani insanlar daha fazla mal ve hizmet talep ederse enflasyon yükselir. Yaz aylarına baktığımızda; herkese zam yapılmış, 3 milyon insana emekli ikramiyesi ödenmiş, enflasyon patlayacak yine. Şu andaki hilelerle birlikte yeni hileler yapmazlarsa, eğer bu iktidar başta kalırsa sonbahar-kışa doğru resmen 60''a gidiyoruz, hakikisi 80''i aşar.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar