Eğitim de sallanıyor: Deprem bölgesinden kaç öğrenci nakledildi?

Eğitim de sallanıyor: Deprem bölgesinden kaç öğrenci nakledildi?
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde eğitimde hasar gördü. Deprem bölgelerindeki öğrenciler diğer illere nakledildi. Başka üniversitelerle eşleştirilen üniversiteler uzaktan eğitime başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, nakledilen öğrencisi sayısına ilişkin son durumu paylaştı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Depremin yaşandığı illerde okulların açılış tarihi 3 kategoriye ayrılarak yeniden düzenlendi. Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis’te okullar 1 Mart’ta açıldı. Osmaniye ve Gaziantep’te okullar dün açıldı. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da ise okullar 27 Mart tarihinde açılacak.

242 BİN 904 ÖĞRENCİ NAKLEDİLDİ

Bakan Özer, deprem bölgesinden nakil edilen öğrencilere ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Özer, "Bugün itibarıyla 10 ilimizden 242 bin 904 öğrencimizin istedikleri illere nakil işlemini gerçekleştirdik. Evlatlarımızın eğitim süreçlerini destekleyerek her zaman yanlarında olacağız" dedi.

ADANA İLE OSMANİYE''DE DERS ZİLİ ÇALDI

Depremden etkilenen Adana ile Osmaniye’deki öğrenciler için ders zili çaldı. Adana''da 497 bin 852, Osmaniye''de 137 bin 765 öğrenci için eğitim başladı. Bakanlık, eğitimin yeniden başladığı iki ile 9 milyon 513 bin 430 ders ve kaynak kitap ile defter ve kırtasiye seti gönderdi.

4 İLDE YKS YAPILMAYACAK

17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek olan YKS sınavına ilişkin ÖSYM yeni bir karar aldı. Depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS’nin yapılmamasına karar verildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar