Okullara kar tatili: 4 şehir 9 ilçe

Okullara kar tatili: 4 şehir 9 ilçe
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılarının ardından yoğun fırtına ve kar yağışları ülkenin birçok yerinde kendini göstermeye başladı. 4 şehrin 9 ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Yozgat merkezin dışında Sorgun, Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Samsun''un da 3 ilçesinde okullar tatil edildi. Tokat''ın Zile ilçesinde de beklenen kar yağışı nedeniyle taşımalı okullarda eğitim yapılmayacak. Çorum''un Mecitözü ilçesinde ise kar ve buzlanma nedeniyle okullar bugün için tatil edildi.

YOZGAT’IN 3 İLÇESİNE KAR TATİLİ

Kar yağışının artmasıyla birlikte okullar kimi okullar ara vermek zorunda kaldı. Yozgat Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yozgat merkez ve Sorgun ilçesinde köy okulları ile köylerden taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrenciler için kar ve buzlanma tehlikesi nedeniyle bugün eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Aydıncık ve Çekerek İlçesi’nde de kar ve buzlanma nedeniyle tüm okulların bugün tatil edildiği bildirdi.

SAMSUN''DAN DA VE TOKAT’TA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Ladik İlçesi’nin tamamında, Havza ve Kavak ilçelerinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi. 

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ise, AA muhabirine, meteorolojik verilere göre yarın ilçede kar yağışının etkili olmasının beklendiğini söyledi. Yağış nedeniyle ulaşımda aksamaların meydana gelebileceğini belirten Özdemir, "Bu nedenle Zile ilçe genelinde taşımalı eğitim verilen okullarımızda eğitim ve öğretime 14 Mart Salı (bugün) günü ara verilmiştir."ifade etti.

ÇORUM''DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Çorum''un Mecitözü İlçesi’nde kar ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiğini duyurdu. Mecitözü Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 14.03.2023 Salı günü bir gün süreyle tüm okullar tatil edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar