E-devlet alacak sorgulama: Birikmiş paranız olabilir!

E-devlet alacak sorgulama: Birikmiş paranız olabilir!
Devlet dairelerinde verilen hizmetlerin elektronik ortamda kolay ve hızlı aktarılmasını amaçlayan E-Devlet bir yeni hizmetini daha kullanıma sundu. Yapılan duyura göre e-Devlet sisteminde hiç haberinizin olmadığı birikmiş paranız olabilir. Sistemdeki birikmiş paranızı çekmek ise tek tuşla mümkün. İşte yeni sistem hakkındaki tüm detaylar...

BİRİKMİŞ PARANIZ OLABİLİR! E-DEVLET İLE ALACAK SORGULAMA HİZMETİ

Birçok işyerinde zorunlu uygulama olarak kullanılan ancak işçilerin bilgilendirilmediği Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) çalışanların maaşlarının küçük bir kısmının onlara ödenmeden doğrudan sigorta sistemine aktarılmasını içeriyor. Bu durumdan bazı zamanlar çalışanların haberleri bile olmuyorken, yıllar sonra birikmiş paralarla karşılaşmak mümkün. Çoğu insanın bilmediği bu bilgi aslında kademeli olarak işyerlerinde zorunlu kılınan Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen BES ile ilgili.Tüm sigortalı çalışanların zorunlu katıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi çoğu yurttaş tarafından unutulsa da sistemde para birikmeye devam ediyor.

Farkında olmadığınız ya da unuttuğunuz geçmişte ya da halihazırda aktif bir Bireysel emeklilik durumun var ise BES bakiyenizi sorgulamak için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama motoruna “takasbank” yazmalısınız. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. E devletten öğrenilen bilgi ekranında BES bakiyenizin hangi kurumda olduğu da aktarılmaktadır. İçeride kalmış bir bakiye olması durumunda ilgili kurumu arayarak banka hesap numaranıza aktarım gerçekleştirebilirsiniz. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar