3 bakanlık ortak adım attı: Emeklilik için devrim gibi karar

3 bakanlık ortak adım attı: Emeklilik için devrim gibi karar
Milyonlarca vatandaşın dahil olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kapsam genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sonunda alınan kararla 18 yaş altı çocuklar da sisteme dahil edilirken, 3 bakanlığın attığı adım doğrultusunda bu kez yaşlılar için yen bir çalışma başlatıldı.

3 BAKANLIK ORTAK ADIM ATTI! EMEKLİLİKTE DEVRİM GİBİ KARAR

Ekonomide yaşanan kötü gidişat ve yüksek enflasyon nedeniyle gelecek endişesi yaşayan genç ve yaşlı milyonlarca vatandaş yıllar öncesinden emeklilik için kolları sıvadı.

BES hakkında basın mensuplarına bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, BES’te 18 yaş altı sınırının geçen yılsonunda kaldırıldığını ve sisteme bir yıl gibi kısa bir sürede giren çocuk sayısının 500 bini aştığını belirterek, ''''Çocukların işi tamam, şimdi sıra yaşlılarımızda. Bir adım daha atıyoruz ve evde bakım sigortasını sektöre kazandıracağız” dedi.

YAŞILAR İÇİN ADIM ATILACAK

Bu konuyu çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Nebati, “Hepimiz yaşlanacağız. Çocuklarımızı bize bakmakla yormayalım. Finansal mimarinin içerisinde bu konuyu yerleştireceğiz. Arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Yasal değişiklikleri de yapacağız. Yaşlılıkta daha iyi şartlarda bakım için bu sigortayı hep beraber geliştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

3 BAKANLIKTAN ORTAK ÇALIŞMA

Konuyla ilgili Ekonomi Gazetesi’ne konuşan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ise, “Bakım sigortası ve uzun süreli sağlık sigortası üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. 3 bakanlık bu işin içerisinde. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Dünyadaki uygulamalarına bakıyoruz, henüz model net değil. Ama bu yönde bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz ve kamu-özel işbirliğiyle bir yapı geliştireceğiz. İrade var, tasarım ve model geliştirme aşamasındayız. Tahminen çalışmalar 3 ay gibi bir süre sonucunda vücut bulur” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar