Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde genel af ilan ettiğini açıkladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde genel af ilan ettiğini açıkladı
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkede genel af ilan eden kanun hükmünde kararnameyi yayımladı. Bu kararname ile birlikte Suriye'de, 30 Nisan 2022 tarihinden önce işlenen terör suçları için genel af ilan edilmiş oldu. Türkiye'de yaşayan bazı Suriyeli sığınmacıların geri döndüklerinde hapse atılma korkusunu öne sürerek Türkiye'de kalmak istediği biliniyordu.

SURİYELİLERİ GERİ DÖNDÜRECEK ADIM: BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ!

Suriye''de, 30 Nisan 2022 tarihinden önce işlenen terör suçları için genel af kanunu çıkarıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkede genel af ilan eden kanun hükmünde kararnameyi yayımladı. Terör suçlarını kapsayan af ilanı için Suriye Devlet Başkanlığı tarafından da açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Devlet Başkanı Esad, 2022 tarihli 7 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi yayımladı.

Kararname, 19 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yer alan ve bir insanın ölümüne yol açanlar hariç olmak üzere, 30 Nisan 2022 tarihinden önce Suriyeliler tarafından işlenen terör suçları için genel af çıkarılmasını öngörüyor.

Bu af, kişilik hakkı davasını etkilemez, zarar gören her halükarda yetkili hukuk mahkemesinde dava açabilir ve bu kararname yayımı tarihinden itibaren geçerlidir."

Resmi Gazete''de yayımlanan 2022 yılı 7 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandığı tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar