Prof. Dr. Şenol Babuşcu Hafize Gaye Erkan’ın yerine gelecek ismi AKP’ye gönül vermiş biri diyerek açıkladı!

Prof. Dr. Şenol Babuşcu Hafize Gaye Erkan’ın yerine gelecek ismi AKP’ye gönül vermiş biri diyerek açıkladı!
Prof. Dr. Şenol Babuşcu, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındığı takdirde yerine geleceğini düşündüğü ismi açıkladı.

Son günlerde hakkındaki dikkat çeken iddialarla gündemden düşmeyen TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınacağı iddiası da büyük dikkat çekmişti.

Cumhuriyet’ten İrem Karataş’ın haberine göre Erkan’ın yerine gelmesi ihtimal olan o ismi Prof. Dr. Şenol Babuşcu, açıkladı.

Cumhuriyet TV’de değerlendirmelerde Ekonomist Babuşcu, Erkan’ın yerine başkan yardımcılarından Cevdet Akçay ve Hatice Karahan’ın konuşulduğunu belirtti.

hhhhh-001.jpg

Cevdet Akçay bu göreve layık birisi olduğunu belirten Babuşcu, Hatice Karahan’ın atanacağını tahmin ettiğini söyledi.

Babuçcu, Cevdet Akçay’ı neden elediğini ise şöyle anlattı: Siyaseten Akçay AKP’ye yakın bir isim değil. Merkez Bankası’nı bilen dürüst bir isimdir. Karahan ise yıllarca cumhurbaşkanının danışmanlığını yapmış siyaseten AKP’ye gönül vermiş biri. Siyasi tercihler öne çıkacaktır.

kapak-135935.jpg

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER’e bir dilekçe yazarak Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etmişti.

Erkan’ın babasının Merkez Bankası’nda bir makam odasının bulunduğu ve kendisine makam aracı tahsis edildiği de iddialar arasında yer almıştı.

Skandal iddialar sonrası açıklama yapan Gaye Erkan ve babası hepsini yalanladı.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar