Durdurulduğu açıklanmıştı: Akbelen Ormanları'nda ağaç kıyımı yeniden başladı

Durdurulduğu açıklanmıştı: Akbelen Ormanları'nda ağaç kıyımı yeniden başladı
Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimi, 'dün durduruldu' denilmesine rağmen bu sabah yeniden başladı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için bir süredir devam eden ağaç kesimi Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada sona erdiğini bildirmişti.

Açıklamanın üzerinden henüz birkaç saat geçmişken, sabah saatlerinde yeniden kesime başlanıldı.

Köylü ve çevreciler, çadırlarından dışarı çıkarken, jandarmalar da kampın etrafını çevirdi. Aynı bölgedeki ağaçların kesimi için bu sabah 06.30'dan itibaren işçilerin jandarmanın aldığı önlemlerle yeniden kesime başladığı görüldü.

BÖLGEDEKİLER ABLUKA ALTINA ALINDI

Jandarmanın kesim alanına giderken kamp alanının içinden geçmesi ise dikkati çekti. Bölgedekileri abluka altına alan ve çıkış izni vermeyen jandarma, direniş alanındaki mutfak bölümüne kadar ilerledi.

Muğla Çevre Platformu üyesi Neşe Tuncer “Telefonlar çalışmıyor kimseye ulaşamıyoruz, şu anda kamp alanının tam sınırına gelip barikat kurmuşlar, motorlu testere ile kesimler devam ediyor. İlk kez kamp alanın bu kadar yakınına gelip barikat kurdular” dedi. Bölgede telefonların çalışmadığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar