Çin'den ABD'ye güvenlik ihlalı yasağı!

Çin'den ABD'ye güvenlik ihlalı yasağı!
Çin, "ulusal güvenlik ve çıkarları" korumak için ABD'ye drone'lar da dahil olmak üzere ihracat yasağı getirdi.

TURGAY SAKARYA/GÜNBOYU

Çin ile ABD arasında teknolojiye erişim konusunda gelirim artarken gerilimin ortasında "ulusal güvenliği ve çıkarları" korumak istediğini söyleyerek, bazı insansız hava araçları ve insansız hava araçlarıyla ilgili ekipmanlara yönelik ihracat denetimlerini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı; 1 Eylül'de bazı drone motorları, lazerler, iletişim ekipmanları ve anti-drone sistemleri de dahil olmak üzere ekipman üzerindeki kısıtlamaların yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bir bakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, kontrollerin bazı tüketici insansız hava araçlarını da etkileyeceğini ve hiçbir sivil insansız hava aracının askeri amaçlarla ihraç edilemeyeceğini söyledi.

ABD, ÇİN'DEN RAHATSIZ

ABD'li milletvekilleri, ABD'de satılan insansız hava araçlarının yüzde 50'den fazlasının Çin merkezli DJI şirketi tarafından yapıldığını ve bunların kamu güvenliği kurumları tarafından kullanılan en popüler insansız hava aracı olduğunu söylemişlerdi.

DJI, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'in ihracat kontrolü düzenleyici gereksinimleri de dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği ülke veya bölgelerin yasa ve düzenlemelerine her zaman sıkı bir şekilde uyduğunu ve bunları uyguladığını söyledi.

Drone üreticisi, "Askeri kullanım için hiçbir zaman ürün ve ekipman tasarlamadık ve üretmedik, ürünlerimizi hiçbir ülkede askeri çatışmalarda veya savaşlarda kullanılmak üzere pazarlamadık veya satmadık." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar