IFC'den Midas'a 6 milyon dolarlık yatırım

IFC'den Midas'a 6 milyon dolarlık yatırım
Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Türkiye'nin finansal aracılık sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırmak, rekabet gücünü artırmak ve mevduat sahiplerinin varlıklarını korumak hedefiyle Midas adlı önde gelen dijital aracılık şirketine 6 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını duyurdu.

IFC'den yapılan açıklamada, Portage Ventures, Spark Capital ve IFC'nin sponsorluğunda toplam 45 milyon dolarlık bir fon sağlanan Türkiye'nin en büyük A Serisi finansman turuna katıldığı belirtildi. Bu yatırım, yenilikçi fintech girişiminin perakende yatırımcılığına odaklanan Türkiye'deki yatırımcılar için bir varlık yönetimi platformu oluşturarak sektörün rekabet gücünü artırması bekleniyor.

Açıklamada, Midas'ın bankaların geniş şube ağları tarafından yönetilen geleneksel bir sektör olan Türkiye'deki finansal aracılık sektöründe, yüksek maliyetler talep etmeden veya yüksek hesap bakiyeleri gerektirmeden hızlı ve sorunsuz dijital erişim sunarak öne çıktığı vurgulandı.

Midas'ın 2020'de kurulduğu ve kullanıcı dostu mobil uygulaması aracılığıyla ABD ve Türkiye hisse senetlerine yatırım yapma ve Forex işlemleri gerçekleştirme imkanı sunduğu belirtildi. Bu son yatırım turundan sonra Midas'ın ürün portföyünü, yüksek faizli vadeli mevduatlar ve yatırım fonları da dahil olmak üzere genişleterek çeşitlendirebileceği ifade edildi.

Midas'ın CEO'su ve Kurucusu Egem Eraslan, IFC ile yapılan ortaklıktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti ve IFC'nin desteğinin, şirketin vizyonuna ve çalışma prensiplerine olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer, Midas'ı desteklemenin daha geniş bir nüfusu yatırım ortamına çekeceğini ve birikimlerini korumalarına yardımcı olacağını belirtti. Türkiye'de finansal varlıklara erişimi artırmanın önemli bir yolunun, insanlara varlık oluşturma araçlarına ulaşımını yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı.

IFC'nin, Türkiye'deki özel sektör gelişimini desteklemek için 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği ve son 10 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım yaptığı belirtiliyor. Türkiye, mart ayı itibarıyla 5,2 milyar dolara yakın taahhütlü portföy ile IFC'nin dünya genelinde işbirliği yaptığı üçüncü büyük ülke konumunda bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar