Dünyanın en zengin ülkelerinden vergi kararı!

Dünyanın en zengin ülkelerinden vergi kararı!
Net küresel zenginliğin yüzde 64'üne sahip olan G-7 ülkeleri, büyük teknoloji şirketlerinin en az yüzde 15 oranında vergi ödemesi konusunda karar aldı.

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülke, Londra'da bir araya gelerek teknoloji şirketlerine yönelik yeni bir karar aldı. Buna göre teknoloji devleri, en az yüzde 15 oranında vergi ödemeye mecbur bırakılacak.

Euronews sitesinde yer alan habere göre teknoloji devlerinin, "en az yüzde 15 kurumsal vergi" ödemesi fikri ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi tarafından teklif edilmişti.

20 YILDIR DEV ŞİRKETLERE VERGİ İNDİRİMİ UYGULANIYORDU

Ülkeler Facebook, Uber, Twitter, Amazon, Twitter ve Google gibi dev teknoloji şirketlerine 20 yılı aşkın süredir vergi indirimi politikası uyguluyordu. Bunun sebebi ülkelerinde yatırım yapılmasını sağlamak ve istihdamı desteklemekti.

İNGİLTERE MALİYE BAKANI'NIN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak konuya ilişkin açıklamasında, "G-7 maliye bakanları yıllar süren görüşmeler sonrası küresel vergi sistemi reformu konusunda tarihi bir anlaşmaya vardı. Artık, yeni vergi sistemi küresel dijital çağa ayak uydurcak. Şu andan itibaren şundan eminiz ki, büyük şirketler doğru oranda ve doğru bölgelerde vergi ödeyecek." şeklinde konuştu.

ABD'DEN OLUMLU YANIT

Söz konusu anlaşmayı memnuniyetle karşılayan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen,  daha önce böyle bir anlaşmanın yapılmadığına sikkat çekti. Yellen paylaştığı sosyal medya mesajında, "Küresel asgari vergi oranı, kurumlar vergisinde sürekli aşağıya çekilen eşiği sone erdirecek, ABD'de ve dünyadaki orta sınıf ve çalışan kesim için adaleti sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar