Dünyanın en ünlü ekonomisti Mayıs ayında yaşanacakları duyurdu: İşte doların beklediği o haber

Dünyanın en ünlü ekonomisti Mayıs ayında yaşanacakları duyurdu: İşte doların beklediği o haber
ABD'nin en büyük bankaları arasında yer alan Wells Fargo'nun Başekonomisti Jay Bryson, Amerikan ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunarak, doları doğrudan etkileyecek Mayıs ayındaki Fed kararı hakkında da beklentilerini paylaştı.

Son günlerde batan bankalarla gündeme gelen ABD ekonomisine ilişkin endişeler devam ederken, konun direkt odağında olan ve ABD''nin en büyük bankaları arasında yer alan Wells Fargo''nun Başekonomisti Jay Bryson, merak edilenlere yanıt verdi.

Bloomberg HT''den Ali Çınar''a açıklamalarda bulunan Jay Bryson, ABD''de son gelen tarım dışı istihdam rakamlarına ve diğer iş gücü verilerine bakıldığı zaman ABD''nin mevcut durumda resesyon içinde olmadığını ancak ekonomide oynaklık, belirsizlik ve yüksek enflasyonun söz konusu olduğunu söyledi.

DOLARIN BEKLEDİĞİ FED KARARINI AÇIKLADI

Bryson, Fed''in doğru bir patikada ilerlediğini ve gerekli araçlar sayesinde, finansal sorunları stabilize edebilecek durumda olduğunu ifade etti.

Bryson, ABD''de şu anda faizleri indirmenin çok doğru olmayacağını, Fed''in Mayıs ayındaki toplantısında 25 baz puan faiz artışı beklediğini dile getirdi.

Mayıs ayı ile beraber faiz artış döngüsünün son bulabileceğini ifade eden Bryson yaza girerken ekonomide daha fazla yavaşlama sinyali görme ihtimali olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar