Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada?
Dünyaca ünlü gastronomi sitesi tasteatlas, yayınladığı"Dünyanın En İyi Mutfakları" raporuyla ülke mutfaklarını sıraladı. Türkiye'nin sıralamadaki yeri ise çok konuşuldu...

Türkiye''den ayrılan Türklerin en büyük özlemi Türk yemekleri... 

Ülkeye gelen turistler de tatlısından yemeğine, kahvesinden atıştırmalığına kadar Türk lezzetlerini çok beğeniyor. Peki Türkiye''nin dünya mutfağındaki konumu ne? Gastronomi içerikleriyle ünlü tasteatlas.com, 2022 için dünya mutfaklarını sıraladığı bir liste yayınladı. Listede Türkiye''nin 7. sırada yer alması ise Türk kullanıcılar tarafından büyük tepki gördü.



YUNANİSTAN''IN SIRALAMASINA TEPKİ!

Türkiye ile Yunanistan arasında uzun yıllardır birçok lezzet paylaşılamıyor. Türkiye''ye ait olduğu iddia edilen pek çok yemek ve tatlı Yunanlılar tarafından sahipleniliyor ve dünyanın birçok ülkesinde bu lezzetler Yunanlılara ait olarak lanse ediliyor. Türk kullanıcılar, Türkiye''nin sıralamada 7. Yunanistan''ın ise 2. olarak açıklanmasının ardından adeta çılgına döndü. Yunan mutfağının büyük bir bölümünün Türk yemeklerini sahiplenmekten ibaret olduğunu belirten kullanıcılar, Yunanlıların yalnızca yemeklerinin reklamını yaptığını, lezzet bakımından Türk mutfağı ile rekabet edemeyeceğini iddia etti. 

TÜRK MUTFAĞI İLK 10''A GİREMEZ!

Ekranların ünlü yemek yarışması Masterchef Türkiye''nin jüri üyelerinden biri olan Somer Sivrioğlu''nun geçmiş yıllarda söylediği sözler Tasteatlas''ın paylaşımının ardından yeniden gündeme geldi. Sivrioğlu, Türk mutfağının lezzet bakımından dünyanın en iyi mutfaklarından biri olduğunu ancak pazarlama konusundaki beceriksizlikler nedeniyle dünyada ilk 10 arasında kabul edilmediğini açıkladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar