Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Yemek ve yol ücretlerine zam geldi!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Yemek ve yol ücretlerine zam geldi!
Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesini açıkladı. Açıklamada çalışanların yemek ücretleri ve yol parasında yapılan vergi istisna tutarının da güncellendiği belirtildi.

YEMEK VE YOL ÜCRETLERİNE YAPILACAK ZAM BELLİ OLDU!

Milyonlarca vatandaş asgari ücret ile hayatını sürdürüyor. Asgari ücret almayan birçok vatandaş ise asgari ücretin cüzi bir miktar üstünde ücret alıyor. Verilen maaş ile ay sonunu zor getiren milyonlar için yol ve yemek parası da en az maaşları kadar önemli durumda. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi dilimlerinin belirlendiğini açıkladı. 

Bakan Nebati, Twitter''dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''''Gelir vergisi tarifesinin ilk dilimini 32 bin liradan 70 bin liraya, ikinci dilimini 70 bin liradan 150 bin liraya, üçüncü dilimini 250 bin liradan 550 bin liraya, dördüncü dilimini ise 880 bin liradan 1,9 milyon liraya çıkarıyoruz.

Asgari ücrete yapılan yüzde 54,5 oranındaki artış, gelir vergisi ve damga vergisi istisnasına da yansımış; böylelikle ücretli çalışanların ödeyeceği verginin azalması sağlanmıştır.

YEMEK VE YOL PARASI ÜCRETLERİNDE REKOR ARTIŞ

Türkiye''de çalışanlarına yemek hizmeti sunan şirketlerin tercih ettiği 2 yöntem bulunuyor. Bazı şirketler, iş yerinde bir öğün yemek verirken, diğer şirketler ise yemek kartı uygulaması ile çalışanlara her ay yemek ihtiyaçlarını gidermeleri amacıyla belirli miktarda bakiye yüklemesi yapıyor. Yemek için ödenecek ücret her ne kadar şirketten şirkete değişiklik gösterse de, taban fiyat genellikle yemek ücretlerinde devletin belirlediği vergi istisna tutarı kadar olmakta. 

Nebati''nin yaptığı açıklama ile bu yıl Temmuz ayında 51 liraya çıkarılan yemek parasının istisna tutarı, 2023 itibariyle 110 liraya, 25,5 liraya çıkarılan yol parası istisna tutarının ise 56 liraya çıkarıldığı duyuruldu. Böylece, aylık 2 bin 860 lira yemek parası ile bin 456 lira yol parası ödemeleri de vergiden istisna olarak çalışanlara ödenebilecektir.

"AYLIK ABONELİK 777 TL"

İstanbul''da aylık istanbulkart aboneliğinin yeni yılda 777 TL olarak açıklanmasının ardından İstanbul''da çalışan vatandaşların aylık yol ücreti olarak da 777 lira alması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar