Dünyanın en dev traktörü!

Dünyanın en dev traktörü!
Çiftçilik denilince akla gelen traktörler, üretildiği ilk zamanlardan bu yana her makinede olduğu gibi gelişip evrim geçirdi. Hatta o kadar gelişti ki dünyanın en büyük dev traktörü yapıldı.

HATİCE ÖLMEZ/GÜNBOYU

Montana merkezli 1977 yılında üretilen ''Big Bud 747'' adındaki dev traftör, özel yapım tarım traktörüdür.

110 beygir gücünde olan bu traktör, ilk olarak Kaliforniya pamuk çiftliğinde kullanıldı. 16 hazneli 24 litrelik Detroit Diesel çift turboşarjlı 760 hp motorla çalışan ve Boeing 747’nin adını taşıyan özel yapım traktör, 11 yıl çalıştığı pamuk çiftliğinden sonra Florida’da ülkenin karşı yakasındaki bir çiftlikte benzer bir iş yaptı.

43 tonun üzerinde bir nakliye ağırlığına sahip olan devasal traktör, daha sonra Williams kardeşler (Robert ve Randy) tarafından satın alındı. Traktör boyandı ve egzoz eklendi.Gücünü 760hp’den 900hp’ye çıkardılar. Rossi Kardeşlerin pamuk çiftliğinden ayrıldıktan sonra ikinci sahipleri tarafından kullanıldıktan sonra şu anda emekli iilan edildi.

8 tekerlikli devasa yapısı ile ön plana çıkan traktör, şimdiye kadar tek 747 adet üretildi. Büyük tarlalarda kullanılmak için özel olaral 177 yılında yapılan traktörün boyutundan ve gücünden dolayı yakıt deposu 3800 litredir. Traktörün 6 metrelik genişliği ve 9 metre uzunluğu vardır. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar