Lübnan'da öğretmenlerden maaş protestosu!

Lübnan'da öğretmenlerden maaş protestosu!
Lübnan'da kamuda görevli lise öğretmenleri, ekonomik kriz nedeniyle yüzde 90 oranında düşen maaşlarının iyileştirilmesi için gösteri düzenledi.

Başkent Beyrut''taki Yükseköğrenim ve Eğitim Bakanlığı önünde bir araya gelen yüzlerce öğretmen, yılbaşından bu yana grevde olmalarına rağmen seslerinin duyulmamasını protesto etti.

Yaşadıkları ekonomik sıkıntılara dikkati çeken öğretmenler, geçinebilmek için hükümetten taleplerinin karşılanmasını istedi.

Lübnan genelinde devlete ait tüm liselerde tam 90 gündür grev yapan öğretmenler, bu süreçte "tek bir saat" bile mesaiye gitmedi. Beyrut''taki protestoya katılan öğretmenler, ekonomik krizin etkilerini AA muhabirine anlattı.

Öğretmen defterini şemsiye olarak kullanıp güneşten korunmaya çalışan lise öğretmeni Mirna Dagher, birçok meslektaşı gibi 3 aydır derse girmediğini çünkü kendisine verilen maaşın ev-okul arasındaki yol parasına dahi yetmediğini söyledi.

Dagher, "Ben 20 yıllık bir öğretmenim. Yaşım ilerleyip artan hizmet karşılığında yaşlanınca rahatlayacağımı düşünürken maaşım düşürüldü. Lübnan devletinin bize vermesi gereken haklar var. Biz devlet için çalışıyoruz. Görevimiz karşılığında hakkımızı almamız gerekiyor. Hayatımızı idame ettirmek ve geleceğimizi güvence altına almak için bizlerinde temel ihtiyaçları var." dedi. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar