Yeni salgında merkez ülke belli oldu! Bu kez Çin değil

Yeni salgında merkez ülke belli oldu! Bu kez Çin değil
Hızla yayılan maymun çiçeği virüsü salgını için küresel acil durum ilan eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şimdi ise DSÖ’den Maymun Çiçeği Uzmanı Dr. Rosamund Lewis, maymun çiçeği virüsünün en çok yayıldığı ülkeyi açıkladı. Şimdiye kadar 3 bin 125 vaka görülmüş.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 23 Temmuz''da maymun çiçeği salgını küresel acil durum ilan etmişti. DSÖ, vakalardaki artış nedeniyle, virüsün en çok yayıldığı ülkeyi ve vaka sayısını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü Maymun Çiçeği Uzmanı Dr. Rosamund Lewis, açıklamasında, maymun çiçeği vakalarında son durumu değerlendirdi.

3 BİN 125 VAKA

Avrupa''nın, virüsün en fazla yayıldığı bölge olduğuna dikkati çeken Lewis, şimdiye kadar 3 bin 125 vakanın görüldüğü İspanya''nın, en çok vaka bulunan ülke olduğunu ifade etti. Lewis, ABD''de 2 bin 316, Almanya''da 2 bin 268, İngiltere''de 2 bin 137, Fransa''da 1453, Hollanda''da ise 712 vaka bulunduğu bilgisini paylaştı.

16 BİN VAKADAN 11 BİNİN FAZLASI AVRUPA ÜLKELERİNDE

Şimdiye kadar DSÖ''nün dünya genelinde doğruladığı 16 binin üzerinde vakadan 11 binden fazlasını Avrupa ülkelerinin oluşturduğunun altını çizen Lewis, virüsün yayılımının süreceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar