DSÖ'den flaş uyarı: Onlar seyahate çıkmasın

DSÖ'den flaş uyarı: Onlar seyahate çıkmasın
Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeğine yakalanan kişilerle yakın temasta olanlar için tavsiyelerde bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Maymun Çiçeği Uzmanı Dr. Rosamund Lewis, “Vakalarla temas halinde olanların 9 gün boyunca cüxut ısılarını ölçerek takipte kalmaları ve bu süreçte seyahatten kaçınmalarını tavsiye ederim” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeğine yakalanan kişilerle yakın temasta olanlara bir süre seyahatten kaçınmalarını tavsiye etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisindeki basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Maymun Çiçeği Uzmanı Dr. Rosamund Lewis, maymun çiçeği salgınının 23 Temmuz''da küresel acil durum (PHEIC) ilan edilmesi kararını değerlendirdi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lewis, maymun çiçeği salgınıyla daha organize uluslararası mücadele yapılabilmesi için küresel acil durum ilanı kararının alındığına vurgu yaparak, "Bu sayede salgından etkilenen ülkelere tıbbi yardım ve aşı paylaşımı daha mümkün olabilir" dedi.

Lewis, doğru stratejilerin izlenmesi durumunda salgının durdurulabileceğinin altını çizerek, DSÖ üyesi ülkelerin bu konuda beraber hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Maymun çiçeği salgınına karşı seyahat yasakları getirilip getirilmemesi gerekliliğine dair soru üzerine Lewis, şu açıklamalarda bulundu:

"Virüsün bulaştığı kişiler bir süre kendilerini izole etmeli ve dolayısıyla seyahatten kaçınmalıdır. Bunun yanı sıra vakalarla yakın temas halinde olanların 9 gün boyunca vücut ısılarını ölçerek takipte kalmaları ve bu süreçte seyahatten kaçınmalarını tavsiye ederiz." 

Lewis, vakalarla yakın temaslıların şimdilik karantinaya girme gereği bulunmadığını belirtti. Dünya genelinde 75 ülkede 16 binin üzerinde maymun çiçeği vakası bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar