Dolar için harekete geçildi! Merkez Bankası'ndan bankalara yeni talimat! 

Dolar için harekete geçildi! Merkez Bankası'ndan bankalara yeni talimat! 
Merkez Bankası çok konuşulacak bir karara daha imza attı. Bankalara talimat gönderen Merkez Bankası, vadeli döviz satım işlemleri için yeni bir hamlede bulundu.

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ-GÜNBOYU

Kur Korumalı Mevduat''ta (KKM) artış nisan ayında da devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Kur Korumalı Mevduat hesapları 7 Nisan haftasında Net giriş 75,8 milyar lira oldu. 

7 Nisan itibarıyla 101 milyar 992 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 8 trilyon 516 milyar 451 milyon liradan 8 trilyon 618 milyar 443 milyon liraya çıktı. Bankacılık sektöründeki toplam mevduat geçen hafta 153 milyar 724 milyon lira arttı. 

MERKEZ BANKASI''NDAN BANKALARA YENİ TALİMAT

Merkez Bankası TL uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerinin işlem yapmak isteyen bankalarla doğrudan gerçekleştirilebilmesine karar verdi. Buna göre, döviz piyasalarında işlem yapmaya yetkili bankalar, telefon aracılığıyla doğrudan anlık fiyat vererek MB ile Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz alım-satım işlemi gerçekleştirebilecek.

Bununla birlikte işlem miktarı en az 1 milyon euro veya dolar olmak üzere işlem miktarı 500 bin euro veya dolar olarak artırılabilecek. MB bankalara, döviz alış kurunun işlem kurundan düşük olması halinde ise bankalar MB’ye kur farkını Türk lirası üzerinden ödeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar