'Şakkadanak Necmettin'den dikkat çeken iddia: 200 lira birden artacak!

'Şakkadanak Necmettin'den dikkat çeken iddia: 200 lira birden artacak!
Dolar hakkında verdiği isabetsiz tahminlerle hafızalara kazınan ve kamuoyunda 'Şakkadanacak Necmettin' diye anılan yazar Necmettin Batırel, dolar çakılacağını iddia ederken gram altın yaşanacak yükselişi açıkladı.

ZÜLEYHA ÖNCÜ / GÜNBOYU

Yıllar önce ekonomist Prof. Özgür Demirtaş ile çıktığı televizyon programında ''Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım'' sözleri sonrası ''Şakkadanak'' Necmettin olarak anılan Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, yine çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.

''''200 LİRA BİRDEN''''

İnternet sitelerinde 1270 liradan işlem gören fakat piyasada 1300 liranın üzerinde olan gram altın için 1500 lira tahmini yapan Batırel, "17 Mart''ta gram altın 1211 lirayla tarihi rekor düzeye ulaştı. Yükseliş zaman zaman geri çekilmeler yaşansa da devam edecek. Önce 1250 ardından 1300 lira aşılacak" demiştim. Bugün 1270 lirayı aştı. Hedef: önce 1300 ardından 1500 liradır" dedi.

Batırel, açıklamasının devamında doların çökme trendine girdiği belirterek, "ABD doları yerlerde sürünüyor. Zira koskoca ülke resesyona (aşırı ekonomik durgunluğa) sürükleniyor. Ne yüksek faiz ne bol para çare olmadı. Beter olsunlar" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar