Doğal gaz kesintisi yapılacağı açıklanmıştı. Konutlara yansıyacak mı?

Doğal gaz kesintisi yapılacağı açıklanmıştı. Konutlara yansıyacak mı?
İran'da meydana gelen teknik arıza nedeniyle doğal gazda 10 gün kesintiye gideceğini açıklamasının ardından vatandaşlar endişeye kapıldı. Kara kışın tüm etkisiyle bastırdığı bu günlerde konutlarda kesinti olacak mı sorusu kafaları karıştırdı.

Geçtiğimiz günlerde  İran, doğal gaz tesislerinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle doğal gaz ihraç ettiği ülkelerde 10 gün kesintiye gideceğini açıkladı. İran'dan doğal gaz ithal eden ülkelerden biri de Türkiye... 

Bu hafta içinde kar yağışlarının tüm yurtta etkisini artırması beklenirken gelen bu haber korkuya sebep oldu. Peki bu kesinti konutlara yansıyacak mı?

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’ye Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gazın, İran tarafındaki iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle, 20 Ocak tarihinden itibaren 10 gün süreyle yapılamayacağını açıklamıştı. Elektrik ve doğal gaz sistem dengesinin korunması amacıyla yalnızca yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle kısmi kısıtlamalar olacağını açıklayan bakanlık, alınan önlemler sayesinde konutların hiçbir şekilde kesintiden etkilenmeyeceğini bildirdi. 

(Milliyet)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar