ABD'den çip yatırımı için Micron'a 6.14 milyar dolarlık destek

ABD'den çip yatırımı için Micron'a 6.14 milyar dolarlık destek
ABD yönetimi, Micron'a ABD'deki çip üretimi yatırımını desteklemek için 6,14 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlayacak.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında, Micron ile ABD Ticaret Bakanlığı arasında New York'ta 2 ve Idaho'da bir çip fabrikasının inşasını desteklemek üzere bir ön anlaşma sağlandığı duyuruldu.

Bu çerçevede, 6,14 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlanacağı belirtilen açıklamada, Micron'un bu yatırımıyla 20 binin üzerinde doğrudan istihdam yaratmasının beklendiği vurgulandı.

Bu ayın başlarında, ABD'de Tayvan merkezli yarı iletken şirketi TSMC'ye CHIPS Yasası kapsamında 6,6 milyar dolara kadar doğrudan finansman ve 5 milyar dolara kadar kredi sağlanacağı duyuruldu.

Ayrıca, Güney Koreli elektronik devi Samsung'a da Texas'taki çip üretimi yatırımı için 6,4 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlanacağı açıklandı.

Mart ayında ise, Intel'in yerel çip üretim tesislerine yönelik 11 milyar dolarlık kredi ve 8,5 milyar dolarlık hibe programı duyurulmuştu.

ABD yönetimi, ayrıca Global Foundries, Microchip Technology ve BAE Systems gibi şirketlere de yarı iletken üretimini artırmak için destek vereceğini belirtmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar