Bankaların promosyon yarışına ilahi yorum: Diyanet’ten herkesi şaşırtan fetva geldi

Bankaların promosyon yarışına ilahi yorum: Diyanet’ten herkesi şaşırtan fetva geldi
Bankalar son dönemde emekli müşterileri çekmek için promosyon yarışına girdi. Diyanet’e, "Banka promosyonu caiz midir?" sorusu soruldu. Diyanet’in verdiği cevap ise herkesi şaşırttı.

PROMOSYON YARIŞINA İLAHİ YORUM: DİYANET'TEN HERKESİ ŞAŞIRTAN FETVA GELDİ

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele eden ve maaşları git gide eriyen emekliler için bankalar, promosyon kampanyası ile kendilerini çekecek adımlar atıyor. Akbank, Yapı Kredi ve Garanti Bankası en yüksek promosyon ücreti veren bankalar oldu. Üç banka da ortalama 7500 liraya kadar promosyon ücreti veriyor.

Vatandaşlar da banka promosyonlarının güncel rakamlarını takip ederek en yüksek promosyon ücreti veren bankaya maaşını taşıyıp promosyonunu alıyor.

Promosyon yarışına ilişkin olarak, "Banka promosyonu caiz midir?" sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu cevap verdi ve gelen cevapta, Faiz şüphesinden tümüyle uzak değildir" denildi.

Diyanet’in konuyla ilgili yayımladığı cevap şu şekilde:

“Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar