Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu Adnan Oktar’ın Kediciklerine komşu oldu!

Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu Adnan Oktar’ın Kediciklerine komşu oldu!
Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu’nun, hapishanede kaldığı bölümde Adnan Oktar’ın ‘kedicikleri’ ile terör örgütü kadınların kaldığı belirtildi.

Hürriyet Gazetesi'nden Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre, kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun Adnan Oktar’ın ‘kedicikleri’ne komşu oldu.

NE OLMUŞTU

Lüks yaşantısıyla tüm dikkatleri üzerine çeken sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın gelir kaynağının nereden geldiği merak edilip hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından bütün mal varlıklarına el konulup şafak operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Kara para aklamak, vergi kaçırmak, örgüt kurmak ile suçlanan ve tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftine ait lüks araçlar ise yediemine çekilmişti.

Peki el konulan araçlara ne olacak? Avukat Umut Metin ile Avukat Kerem Olcayto bu sorulara cevap verdi.

dilan-polat-ulkeyi-terk-ederek-dubai-ye-tasinacagi-iddiasini-yalanladi-1696327565-239-x750.webp

DİLAN POLAT VE KARDEŞİ 'KEDİCİKLERE’ KOMŞU OLDU

Dilan Polat ve Engin Polat’ın da arasında olduğu 12 kişi, tutuklanmalarının ardından yüksek güvenlikli olduğu için İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne koyuldu. Dilan Polat’ın kaldığı kadınlar bölümünde Adnan Oktar’ın ‘kedicikleri’ ile terör örgütü üyesi kadınlar da kalıyor.

08-nisan-04-ekim-13-aa-32643270.jpg

PEKİ LÜKS ARAÇLARINA NE OLACAK?

Operasyon kapsamında el konulan otomobilleri Zeytinburnu'ndaki yediemin otoparkında görüntülendi. Peki el konulan araçlara ne olacak? Avukat Umut Metin ile Avukat Kerem Olcayto Milliyet.com.tr'ye cevapladı.

Avukat Umut Metin, “Burada önemli olan şey bu araçlar şu anda zapt edildi. Devlet diyor ki: Bunlar suçtan elde edilen gelirle elde edilmiş araçlar olabilir veya olmayabilir. Ben bunları zapt ediyorum. Suçtan elde edilen bir gelirse ileride bu devletin hazinesine geçirilebilir. Şu an yediemin otoparkına çekilerek tedbir konuluyor. Devlet şu an bu araçlara el koymadı. Şu anda müsadere yok tedbiren araçlar otoparklara alınıyor. Bu arada yargılamaları sürecek. Yargılama sürecinde beraat ederlerse bu araçlar kendilerine verilecek. Ceza alsalar bile araçların müsadere edilme ihtimali vardır.

65439f0486b24a6508bf391b.webp

DEVLET AİDİYETİNE KARAR VERİLEBİLİR

Eşya müsaderesi diye bir hüküm var. 54. madde, diyor ki kasıtlı bir suçun işlenmesinde kullanılan veya suçun işlenmesinde tahsis edilen, suçtan meydana gelen eşyanın müsaderesine hüküm olunur. Burada bu kişilerin işlediği bir suç varsa bu suçtan bu eşyanın meydana geldiği ortaya konulursa bu arabaların devlete aidiyetine karar verilebilir.

Bugün yapılan şey müsadere değil yani ‘devletin mülkiyetine geçsin’ durumu değil. Zapt altına alındı, otoparka çekildi.

ARAÇLAR İHALE YOLUYLA SATILABİLİR Mİ, BU NE ZAMAN OLUR?

Bu araçlar şu anda satılamaz. Mülkiyet hakkı Anayasa tarafından korunan bir haktır. Bu kişilerin suçlu olduğuna dair karar verilmesi halinde bunlar satılır. Devletin mülkiyetine de geçmez.

Araçların iadesi için tabi ki beraat etmeliler, ya da bu araç açısından ceza ile suç bağı kurgulanamayabilir. Örneğin Dilan Polat’ın bir akrabasına ait araçtır. Ancak kendisi ‘benim aracım’ diye bunu kullanıp görüntü vermiştir. Bu araç gerçekten bir başka kişiye aitse aracın müsaderesine karar verilemez.

dilan-polat-in-enercileri-cektigi-araclar-yediemin-otoparkinda-tek-tek-yerlestirildi-h17741-cdc4c.jpg

264627.jpg

ARAÇLAR İHALEYLE SATILABİLİR

Avukat Kerem Olcayto ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“El konulan araçlarla ilgili yargılamanın tamamlanması beklenecek. Yargılama tamamlandıktan sonra bahsi geçen araçlar yargılama sonunda ceza çıkarsa, kara para aklama ve diğer iddialar mahkeme sonucunda kesinleşirse bu millileştirilmiş olacak. Bu araçlar satılacak. İhale yoluyla da satılabilir. Bunların satışından elde edilecek gelir devletin burada uğradığı zarara karşılık olacaktır. Eğer beraat ederlerse bu geri iade edilir. Bu şu anda tedbir niteliğindedir aleyhine sonuçlanırsa kesin nitelik taşıyacak ve devlet bunu alacak. Tamamıyla tasarrufu devlete geçmiş olacaktır.”

1077063689-0-160-3072-1888-1920x0-80-0-0-4f12099e1ccfeff2588e4feb9245beeb.jpg

dilan-polat-yawl-cover.jpg

screenshot-39.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar