Devlet Bahçeli: ABD'nin Doğu Akdeniz'e uçak gemilerini göndermesi hafife alınmayacak bir tehdittir

Devlet Bahçeli: ABD'nin Doğu Akdeniz'e uçak gemilerini göndermesi hafife alınmayacak bir tehdittir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında ABD'nin Doğu Akdeniz'e uçak gemisi göndermesini tehdit olarak yorumladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İsrail ve Gazze arasında devam eden savaş hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

“Kudüs İslam'dır” diyen Bahçeli, “Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Düştü demekle düşmez. Bu siklet bu ağırlığı çekmez ve çekemeyecektir. Kıyamet günü senaryoları tedavüle sokulmuştur. Gazze'de çocuklar, kadınlar bombaların canlı hedefidir. Sivillerin yaşadığı binalar bombalanmıştır. Savaş suçu kabul edilen beyaz fosfor bombası kullanılmıştır. Cinayete ses çıkarmayan caninin suç ortağıdır” ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜRLÜK ŞAKŞAKÇILARI NEREYE SİNDİNİZ?"

Gazze’nin toplama kampına döndüğünü aktaran Bahçeli, şunları söyledi: “Gazze'de dökülen kanlardan, yıkılan binalardan başka bir şey kalmamıştır. Ne hazin bir gerçektir ki insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor. Medeni ülkeler İsrail arkasında toplanmıştır. Soruyorum alayınıza, neredesiniz? Gazze'nin çığlıklarına kulak tıkayanlara insan demek mümkün müdür? Özgürlük şakşakçıları nereye sindiniz.”

Bahçeli konuşmasında, İsrail’in Gazze’de yasaklı beyaz fosfor bombası kullandığına yönelik iddiaların gündeme geldiğini hatırlatarak, “Gazze’de çocuklar, bebeler, kadınlar, sivil ve masumlar barbar saldırıların canlı hedefidir.” dedi.

"TÜRKİYE'NİN DOĞU AKDENİZ'DE TATBİKAT KARARI DOĞRUDUR"

İsrail’in saldırılarına derhal son vermesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, iki devletin mutlaka çözüm yoluna gitmesi gerektiğini belirtti.

Gazze’ye insani yardımlarının önünün kesilmemesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, “İnsani yardım koridoru aracılığıyla yardım ulaştırılmalıdır. Türkiye yardımlarını Mısır üzerinden göndermiştir. İki devletli çözüm mutlaka oluşturulmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı kınama mesajlarının ötesine gitmelidir. ABD'nin Doğu Akdeniz'e uçak gemilerini göndermesi hafife alınmayacak bir tehdittir. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de tatbikat yapma kararı alması doğru bir karardır. Türkiye ile Kıbrıs'ın birlikte icra edeceği tatbikat meydanın boş olmadığına dair güçlü mesajdır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar