CHP tezkere kararını genel merkeze astığı pankartla duyurdu

CHP tezkere kararını genel merkeze astığı pankartla duyurdu
Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkerenin bugün Genel Kurul'daki oylaması öncesi CHP Genel Merkezi'ne "Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz" yazılı bir pankart asıldı.

Cumhurbaşkanı’nın Irak ve Suriye’ye asker gönderme yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere TBMM Genel Kurulu’nda bugün oylanacak.

Tezkerenin Genel Kurul'daki oylaması öncesi CHP Genel Merkezi'ne tepki amaçlı bir pankart asıldı. Asılan dev afişte "Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz" ifadelerinin yer verildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tezkere ilişkin Bahçeli'ye seslenerek "MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun. Sana bir soru: Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine ‘evet’ diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. Milliyetçiyim diyorsun bu kardeşiniz de milliyetçi. Altı okumuzdan birisi de milliyetçilik. Asla ve asla yabancı bir askerin Türkiye’ye gelmesini istemiyorum" şeklinde açıklama yapmıştı.

AKP ve MHP’nin destek vereceği tezkere için İYİ Parti’nin de olumlu yönde oy kullanacağı gelen iddialar arasında. Diğer partilerin tutumunu da bugünü Kurul’da belli olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar