Depremzede çocuklar bakanlık değil vakıfların gözetiminde!

Depremzede çocuklar bakanlık değil vakıfların gözetiminde!
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin 10 ili etkileyerek binlerce can kaybına yol açmasıyla sarsıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık depremzede çocuklarının bakanlık tarafından gözet olduğunu belirtse de, İstanbul’da en az 20 çocuk İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ayarladığı evlere yerleştirildiği görüldü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailelerini kaybeden depremzede çocuklarının Bakanlık tarafından gözetim ve bakımlarını sağlayacağını belirtmişti. Fakat depremzede çocukların İstanbul Beykoz’da bir eve yerleştirildiğine dair bir yurttaş ihbarda bulunmuş, ardından

Çağdaş Hukukçular Derneği ile birlikte Önce Çocuk ve Kadınlar Derneği suç duyurusu yapmıştı. Halk TV muhabiri Fırat Fıstık, bugün Beykoz’da tartışma konusu olan siteye gitti. Ne güvenlik görevlisi var ne de başlarında biri.

En az 20 çocuğun Beykoz Serkent sitesindeki evlere yerleştirildiği ortaya çıktı. Çocukları evlere yerleştiren, organizasyonu yapan ise bakanlık değil, iktidara yakınlığıyla bilinen İHH İnsani Yardım Vakfı. Depremzede çocuklar bakanlığın değil, vakfın gözetiminde. Site girişinde yönetim ofisi olsa da ne güvenlik görevlisi ne de site yöneticisi var.

HATAY ANTAKYA''DAN GETİRİLDİ

Halk TV’ye konuşan depremzede çocuklar, Hatay Antakya’dan İstanbul’a getirildiklerini, babalarının hayatını kaybettiğini ve vakıf tarafından burada ağırlandıklarını dile getirdi. Sitede erkek ve kızlar ayrı evlerde kalıyorlar. Mevzuata göre 0-4 yaş arası çocuklar devlet gözetimi dışında tutulamıyor. Bununla birlikte yaşı daha büyük çocuklar varsa anne ve babalarına verilebiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar