Deprem sonrası Naci Görür'den kritik uyarı! Tek tek açıkladı...

Deprem sonrası Naci Görür'den kritik uyarı! Tek tek açıkladı...
Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden oldu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, deprem bölgesine yapılacak olan yeni yapılara ilişkin jeolog Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı geldi.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Deprem 10 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden oldu. Binlerce yapının yıkıldığı ve 39 bin 672 kişinin hayatını kaybettiği bölgelere yapılacak olan konutlara Türk jeolog, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı ve Bilim Akademisi üyesi Naci Görür''den uyarı geldi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu deprem bölgelerine yapılacak yapılara uyarıda bulundu.

Naci Görür, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda; "Deprem bölgesindeki faaliyetlerle ilgili bir uyarım daha olacak: Eğer prekast betonarme kullanmıyorsunuz bir süre o bölgede inşaatlarda beton dökmeyiniz zira çok sık küçüklü büyüklü artçı depremler oluyor. Bu depremler dökülen betonlarda küçük çatlak, kırık ve zafiyet oluşturur." ifadelerini kullandı.

PREKAST NEDİR?

Prekast fabrika koşullarında yeniden kullanılabilir kalıplara dökülerek imal edilen dayanıklı betonarme yapılar inşa etmek için kullanılan yeni nesil bir cephe malzemesidir. Yani prekast bir çeşit betondur. Prekast yapıların inşa edilme hızı ve kolaylığı, prekastın yapılar için popüler bir yapı malzemesi olmasına yardımcı olmuştur.

PREKAST ANLAMI NEDİR?

Son konuma yerleştirilmeden önce yapısal eleman şeklinde (panel veya kiriş gibi) dökülen betona prekast denir. Prekast İngilizce anlamı pre-cast kelimesinden gelir. Dökümü önceden yapılmış anlamına gelir. Bir diğer adı ‘’cam elyaf takviyeli beton’’ ya da ‘’fiber katkılı beton’’.

PREKAST UYGULAMA NEDİR?

Özel bir beton bileşimi olan prekast uygulama ile prekast bina kolonu, dış cephe ve inşaat uygulamaları yapılır. Prekast ile bina temelleri atabilirsiniz ve güçlü bir yapı elde edebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar