Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında ağlayan Süleyman Soylu'ya eleştiri

Ekrem İmamoğlu'ndan canlı yayında ağlayan Süleyman Soylu'ya eleştiri
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, CNN Türk yayınında göz yaşlarını tutamamıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Soylu'nun ağlamasına işaret ederek "Sorumlu yöneticilerin TV'de ağlaması sorumluluktan kaçmaktır" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremin bilançosu günden güne ağırlaşırken, 12. günde can kaybı sayısı 39 bin 672''ye yükseldi.

CNN Türk''te yayınlanan Tarafsız Bölge programına bağlanan Süleyman Soylu, moderatör Ahmet Hakan''ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesi hakkında bilgiler paylaşan Soylu''nun ağladığı anlar ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

İLK TEPKİ İMAMOĞLU''NDAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekrem İmamoğlu ile Süleyman Soylu arasında yaşanan gerilim, ağlama hadisesinden sonra yeniden alevlendi. Süleyman Soylu''nun ağlayarak, sorumluluktan kaçtığını belirten İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Deprem bilimsel bir olgudur ve bu tehdit İstanbul için de geçerlidir. Felaketten sonra, sorumlu yöneticilerin TV’lerde ağlaması, çeyrek asırlık iktidarların “kader” savunması sadece sorumluluktan kaçmaktır. Önce tedbir sonra tevekkül. Birlikte tedbir alalım, beraber çalışalım." ifadelerini kullandı.



"YANLIŞ DEPREMDE ÖLDÜĞÜMÜZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun aynı yayında "Bizim hazırlığımız İstanbul depremine yönelikti" sözlerine Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay "Yanlış depremde öldüğümüz için özür dileriz" sözleriyle yanıt verdi.

Soylu''nun, İstanbul depremi için hazırlanıyoruz sözleri üzerine çok sayıda deprem uzmanı ve jeolog ise İstanbul için hiçbir hazırlık yapılmadığını hatırlatarak, İstanbul''da şu anda yaşanabilecek bir felaketin sonuçlarının Kahramanmaraş''ta yaşanılandan çok daha ağır olabileceği uyarısında bulundu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar