Bankalar yardım için muaf tutuldu

Bankalar yardım için muaf tutuldu
Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Deprem 10 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden oldu. Depremzedeler için tüm Türkiye yarım kollarını sıvarken bankalar, AFAD'a yapacakları yardım ve bağışlarda "özkaynaklarının binde dördünü aşmama" şartından muaf tutuldu.
Deprem bölgesine yardımlar için tüm Türkiye seferber oldu. Resmi Gazete''de yayımlanan kararnameyle bankalar, AFAD''a yapacakları yardım ve bağışlarda "özkaynaklarının binde dördünü aşmama" şartından muaf tutuldu.
 
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile olağanüstü hal kapsamında bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlarca yapılacak bağış ve yardımlar hakkındaki sınırlamalara muafiyet getirildi.
 
Olağanüstü hal kapsamında bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlarca yapılacak bağış ve yardımlara ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Özgür Kocaeli''nin haberine göre; Karar ile Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı''na (AFAD) bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlar tarafından olağanüstü hal süresince yapılacak bağış ve yardımlar, mevcut sınırlamalara dahil edilmeyecek.
 
Bankacılık Kanunu''nun 59. maddesi kapsamında, bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlarca bir mali yılda yapılabilecek bağış miktarı, banka özkaynaklarının binde 4''ünü aşamıyordu.
 
Kararname ile bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlarca yapılacak bağış ve yardımlar hakkındaki bu sınırlamaya muafiyet tanınmış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar