Deprem yardım başvuruları başladı! Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...

Deprem yardım başvuruları başladı! Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar...
Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem gelişmesinin ardından depremzedelere 10 bin TL yardım yapılacak. AFAD yapılacak yardıma ilişkin detayları duyurdu. Peki 10 bin TL yardım kimlere veriliyor? 10000 TL yardıma nasıl başvurulur? İşte tüm detayları...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkım ve can kaybına neden oldu. Yaşanan büyük felaketten sonra devlet hayatta kalan vatandaşların yaralarını sarmasına yardım etmek için 10.000 TL deprem yardımı ödemelerini yapmaya başladı. İşte detaylar...

Daha önce açıklaması yapılan 10.000 TL deprem yardımı ödemeleri başladı. AFAD tüm detaylarını paylaştı. 10.000 TL ödemeler Ziraat Bankası hesaplarından yapılmaya başladı. 

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK? 
AFAD depremzedeler için yapılacak olan 10 bin TL yardım ödemelerinin başladığını sosyal medya üzerinden açıkladı. Açıklamada şunlar yer aldı: 
“Kahramanmaraş’ta olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler ardından konutları hasar alan vatandaşlara yönelik Hane Başı Destek Ödemeleri 10000 TL yapılmaya başlanmıştır.” 

AFAD yaptığı açıklamanın detaylarında saha çalışmalarının sürdüğünü ve sonuçlandıkça ödemelerin yattığını belirtti.  
Ödemeler için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü birlikteliği ile hasar tespit çalışmaları yürütülüyor. Vatandaşların ikametgah adresi dikkate alınarak ödemeler yapılıyor.

ÖDEME KİMLERE YAPILACAK? 
Gazete Oku''nun haberine göre; Yapılan çalışmalarda en son 337.933 evde hasar tespit çalışmaları tamamlandı ve ödemeler başladı. Ziraat Bankası hesabı olan vatandaşların direkt olarak hesabına yapılırken, olmayan kişiler için ise T.C. kimlik numarasına 10000 TL yardım ödemesi yatırılmaktadır. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar