Depremzede öğrenciden YÖK’e tepki: Bu uzaktan eğitim değil ev hapsi!

Depremzede öğrenciden YÖK’e tepki: Bu uzaktan eğitim değil ev hapsi!
Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), üniversitelerdeki eğitimi ertelemesi kararına depremzede öğrenciler tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep''te bulunan bir üniversite öğrencisi YÖK’ün kararına tepki gösterdi. Öğrenci "Buna uzaktan eğitim kararı yerine ev hapsi kararı desek daha açıklayıcı olur." dedi.

YÖK, 9 Şubat’ta üniversitelerin ikinci bir duyuruya kadar bahar döneminin ertelendiğini duyurdu. 11 Şubat’ta da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini açıkladı. Bu kapsamda Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları depremzedelerin kullanımına açıldı. Diken’e konuşan depremzede bir üniversite öğrencisiyse uzaktan eğitim kararını değerlendirdi.

“GAZİANTEP HAYALET BİR ŞEHRE DÖNDÜ, İNSAN YOK”

T24’te yer alan habere göre yaşadığı şehir Gaziantep’in hayalet şehre döndüğünü söyleyen depremzede öğrenci, deprem anını ve şu anki durumu şöyle açıkladı: Deprem günü binaların beşik gibi sallanmasıyla kendimizi sokakta bulduk. Binamızda çok bir sıkıntı yok ama bu şiddetteki bir deprem ne kadar sağlam bırakabilir ki binaları? Şu an su ve doğalgaz haricinde bir sıkıntımız yok. Ulaşamadığım ve maalesef hayatını kaybeden arkadaşlarım ve yakınlarım oldu. Gaziantep hayalet bir şehre döndü, insan yok.

“PSİKOLOJİMİZİ ALT ÜST ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Depremzede, uzaktan eğitimi ev hapsine benzeterek şunları söyledi: Buna uzaktan eğitim kararı yerine ev hapsi kararı desek daha açıklayıcı olur. Bu kötü felaketi kolay kolay aşamayacağız. Buna çözüm üretilmesi gerekiyor. Bu, bizi okullarımızdan uzaklaştırarak psikolojimizi alt üst etmekten başka bir şey değil.

Gaziantep’in hayalet şehre döndüğünü ve burada yapacak hiçbir sosyal aktivitenin kalmadığını belirten depremzede öğrenci, arkadaşlarıyla beraber olmanın kendisine psikolojik olarak destek olacağını söyledi: Buralar hayalet şehre dönüştü. Hiçbir sosyal aktivitemiz kalmadı. Evde oturdukça depremde yaşanan görüntüler geliyor gözümün önüne. Yüz yüze eğitimde arkadaşlarımızla beraber olmanın böyle bir dönemde bize çok artısı olacak.

Depremzede öğrenci, uzaktan eğitimi sürdürecek altyapıya da sahip olmadığını dile getirdi: “Uzaktan eğitime katılmamız için bir bilgisayarım bile yok. Şu an kullandığım telefon bile deprem günü yere düşüp kırıldı. Bu şartlarda uzaktan eğitimin olmasını kesinlikle istemiyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar