Opel'in yeni SUV modeli tanıtıldı

Opel'in yeni SUV modeli tanıtıldı

Opel, yeni SUV modeli Frontera'yı tanıttığı basın toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi.

Markanın yeni kompakt SUV'u Frontera, Opel CEO'su Florian Huettl, Tasarım Başkan Yardımcısı Mark Adams ve Ürün ve Fiyatlandırma Kıdemli Başkan Yardımcısı Tobias A. Gubitz'in de katılımıyla JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea'de düzenlenen dünya prömiyeri ile uluslararası kamuoyuna tanıtıldı.

Yeni tasarımıyla Opel Frontera, Opel Vizor marka logosunun ortasında yeni Opel "Şimşek Logosu"nu taşıyor. Aracın çamurlukları, eşikleri ve C sütunu, modelin karakterini öne çıkarıyor.

Modern bir görünüme sahip olan iç tasarım, sürücü ve yolculara yeni tasarlanmış direksiyon ve iki adet 10 inç geniş ekrana sahip bir kokpit sunuyor.

Bagaj bölümünde 450 litreden fazla yükleme kapasitesi sunan araç, koltuklar katlandığında 1600 litreye kadar çıkabiliyor. Ayrıca, özel olarak tasarlanmış tavan rayları, isteğe bağlı olarak 240 kilograma kadar ağırlık taşıyabiliyor.

Opel, yeni Frontera modelini hibrit veya tamamen elektrikli güç seçenekleriyle sunuyor. Hibrit versiyon, 1,2 litrelik benzinli turbo motorla birlikte 28 HP gücündeki elektrikli motorla çalışarak yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu azaltıyor. Tamamen elektrikli versiyon ise 300 kilometreden uzun menzil sunuyor.

Opel CEO'su Florian Huettl, markanın otomobil üretimindeki 125. yılını kutladıklarını belirterek, "Yeni Opel Frontera, esnek özellikleri, geniş iç hacmi ve elektrikli motor seçeneğiyle yeni müşteri gruplarının beğenisini kazanacak" dedi.