Deprem Erken Uyarı Sistemi işe yarar mı? Naci Görür açıkladı

Deprem Erken Uyarı Sistemi işe yarar mı? Naci Görür açıkladı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Deprem Erken Uyarı Sistemi'nin (EDİS) depremden korunmada "bir etkisi olmayacağını" belirterek, şirketlerin bu sistem üzerinden sadece rant elde etmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Son dönemde sık sık deprem gerçeğinin hatırlatılması ve depreme dayanıklı kentlerin oluşturulması gerekliliği üzerine uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'e yaptığı açıklamada, Deprem Erken Uyarı Sistemi (EDİS) için "faydasız" değerlendirmesinde bulundu.

“ŞİRKETLER KENDİ ÇIKARLARINI GÖZETEREK RANT ELDE EDİYOR”

Türkiye'de EDİS'in yaygınlaştırılmak istendiğine dikkat çeken Görür, şirketlerin bu sistem üzerinden sadece kendi çıkarlarını gözeterek rant elde etmeye çalıştığını vurguladı.

Naci Görür, "Rant beklentisi hissedilince bu alana hemen müdahale ettiler" diyerek, "Yani sanki depremi önceden öğrenip kaçabileceksiniz gibi bir izlenim yaratıyorlar. Eğer depremle mücadelede gerçekten katkı sağlamak istiyorsanız, ülke genelinde fay hatlarının analiz edilmesine destek olun ve depreme dayanıklı kentlerin oluşturulmasına katkıda bulunun" şeklinde konuştu.

100580.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar